RĂZBOIUL DRONELOR ÎN FRANȚA // Un angajat al CNIL, plasat în arest pentru pilotarea unei drone deasupra unei peluze din Paris

Drones
Un angajat al Comisiei Naţionale franceze pentru Informatică şi Libertăţi (CNIL) a fost plasat în arest, sâmbătă, pentru că a pilotat o dronă deasupra unei peluze din Paris, relatează postul TF1.

Angajatul CNIL a fost arestat în jurul orei locale 09.30 (08.30, ora României) în timp ce pilota o dronă deasupra unei peluze din arondismentul VII.

El se afla „în posesia unei drone de 400 de grame cu patru elice, dotată cu o cameră în faţă”, potrivit postului M6.

Jandarmeria transporturilor aeriene a fost însărcinată cu efectuarea anchetei.

De la începutului lui octombrie 2014, cel puţin „60 de survoluri de drone” au fost constatate deasupra unor obiective sensibile din Franţa, precum centralele nucleare, sau deasupra Parisului, a anunţat la începutul lui martie Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

Marţi, un bărbat a fost condamnat la plata unei amenzi de 450 de euro cu suspendare şi la confiscarea materialului său pentru că a filmat în septembrie 2014 cu ajutorul unei drone două incendii care au avut loc la un centru de colectare şi prelucrare a deşeurilor din Orthez, în departamentul Pyrénées-Atlantiques (sud-vestul Franţei).

„Dronele sunt vândute la liber, ca jucării, fără a aduce la cunoştinţa cumpărătorilor reglementările aflate în vigoare”, a deplâns avocata sa, Julien Marco.

You may also like

Comments are closed.

By