8 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Poliţist de patrulare prins de CNA pentru extorcare de mită. Riscă 5 ani de închisoare

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un inspector din cadrul Plutonului de patrulare rutieră “Hînceşti-Cimişlia-Leova” a fost reţinut de către ofiţerii DGT “Sud” a CNA şi procurori, fiind cercetat penal pentru corupere pasivă, anunţă un comunicat al CNA.

Potrivit denunţătorului, inspectorul de patrulare ar fi extorcat de la el 700 de euro pentru a nu-l trage la răspundere pentru refuzul de a fi supus testului de alcoolemie, dar şi pentru eliberarea numerelor de înmatriculare ridicate.

Ca să evite o eventuală filare, poliţistul i-ar fi recomandat denunţătorului să transmită banii prin intermediul şoferului unui microbuz de rută (Cahul-Chişinău).         Astfel, poliţistul a fost prins în flagrant în momentul primirii a 500 euro de la şoferul microbuzului. Operaţiunea a avut loc pe teritoriul Gării Auto Sud-Vest din capitală. În prezent, omul legii se află în custodia CNA, fiind reţinut pentru 72 de ore.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

De la începutul anului curent 5 poliţişti au fost reţinuţi pentru acte de corupţie.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img