Poliția, Procuratura și SIS-ul caută buletinele de vot dispărute la Comrat

politia gagauzia

foto: gagauzinfo.md

Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia a solicitat organelor de drept să elucideze cauza dispariției a 97 de buletine de vot de la secția de votare №6 din Comrat. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de către președintele CEC din regiune, Valentin Cara care a confirmat informația privind dispariția buletinelor de vot.

”Trebuie să menționez că ieri seara, buletinele de vot au fost renumărate, însă dimineața, când observatorii au cerut să fie din nou numărate, s-a constatat că lipsesc 97”, a spus Cara.

Totodată, conducerea CEC a cerut Procuraturii, direcției de poliție și Serviciului de Informații și Securitate să se implice în acest caz și să investigheze incidentul, notează Gagauzinfo.MD.

Menționăm că inițial s-a anunțat despre dispariția a 100 de buletine de vot. ”Ieri am numărat de câteva ori. Am calculat cu 3 buletine de vot mai mult. Dimineața, însă, nu ajungeau 97”, a spus Grigore Ceban, observator din partea candidatului Irina Vlah.

”Dimineața, am deschis seiful și am numărat buletinele. Erau 2039 de buletine de vot, deși CEC-ul trebuia să ne transmită 2136. Reiese că CEC-ul nu ne-a dat 97 de buletine. Seara erau în plus 3 buletine de vot și ne-am concentrat să le căutăm pe cele trei, n-am observat lipsa celorlalte”, a declarat președintele secției de votare №6, Denis Pîntea.

You may also like

Comments are closed.

By