PLDM SE PRĂBUȘEȘTE // Nu rămân la Filat nici pentru funcții. Oamenii îl urmează pe Leancă!

media_142556490714750900

Şeful Biroului pentru Relații cu Diaspora din cadrul Guvernului Republicii Moldova, Victor Lutenco, a demisionat. „Motivul este unul foarte clar, acela că nu doresc să activez într-o guvernare dependentă de votul comuniștilor, nu pot reprezenta o astfel de guvernare în raport cu conaționalii noștri de peste hotare… Și poate cel mai important lucru – nu vreau să fiu parte a minciunii care li se livrează cetățenilor acum, nu vreau să-mi încalc angajamentele pe care le-am făcut împreună cu colegii din PLDM în campania electorală dinaintea votului din 30 noiembrie și aș vrea să pot în continuare ține capul sus și să îi pot privi liniștit direct în ochi atunci când le vorbesc cetățenilor din diasporă”, a menţionat Lutenco.

Totodată, acesta menţionează că se alătură lui Iurie Leancă în proiectul politic pe care îl va lansa.

„Este un om în care am maximă încredere, este omul căruia îi datorez susținere în mai tot ce am reușit să realizăm în cadrul Biroului pentru Relații cu Diaspora, este omul care a comunicat mult și deschis cu diaspora, și cel mai important – este omul de care își leagă speranța mulți moldoveni acum, atât în țară cât și peste hotare..”, spune Lutenco.

„Am avut o comunicare foarte bună cu diaspora în acești doi ani, am învățat multe despre cetățenii noștri aflați în străinătate, despre așteptările lor… Nu sunt însă omul care abandonează, dimpotrivă, consider acest pas unul important. Biroul pentru Relații cu Diaspora, o instituție modernă, europeană, dinamică, cu rezultate mari și frumoase și cu o perspectivă și un plan pentru viitor – este un vis împlinit. Dar tot de la oamenii simpli din diasporă am înțeles că o adevărată revenire în țară și un adevărat suport de peste hotare îl putem obține numai dacă asigurăm dezvoltarea țării, dezvoltarea europeană a Republicii Moldova. Din acest motiv îmi asum provocarea, împreună cu alți colegi, de a porni un proiect nou, unul major, la nivel de întreagă țară, unul cu adevărat democratic și European – unul dedicat cu adevărat oamenilor şi nu grupărilor de interese”, a mai spus Victor Lutenco.

Iurie Leancă a anunţat pe 26 februarie curent că părăseşte Partidul Liberal Democrat şi fracţiunea PLDM. Mai mult, acesta a declarat că îşi lansează propriul proiect politic.

Realitatea.md menţionează că, înainte să fie numit şef al Biroului Relaţii cu Diaspora, Victor Lutenco a fost consilier al premierului Vlad Filat pe probleme sociale.
SURSA: REALITATEA.MD

You may also like

Comments are closed.

By