PLDM-PCRM-PD încearcă să ascundă urmele furtului de la cele trei bănci. Raportul ”strict secret”, publicat pe internet (DOC)

secret

”Raportul comisiei de anchetă privind situația financiar-bancară, deși urmează să fie prezentat azi, în plenul Parlamentului, a fost făcut deja public în presă. Iar cel mai curios fapt este că acest raport nu răspunde la majoritatea întrebărilor care îi frământă pe oameni!”, a scris pe blogul său șeful Comisiei economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță.

”Legea cu privire la secretul de stat Nr. 106 din 17.05.1994 a fost abrogată prin LP245-XVI din 27.11.08. Ulterior a fost adoptată o nouă lege cu privire la secretul de stat Nr. 245 din 27.11.2008. Dacă până în 2008 se interzicea secretizarea oricăror documente/rapoarte de interes public, acum toți hoții și impostorii sunt protejați de lege și instituțiile statului. Prin urmare, orice încercare de a divulga informații cu privire la ”responsabilii” celui mai mare furt din istoria țării, se transformă în dosar penal. Altfel spus, are loc intimidarea tuturor celor care vor să afle adevărul, cei care vor să afle cine stă în spatele miliardelor furate de la BEM, care, de altfel, ar trebui să fie informație de ordin public, or banii aparțin cetățenilor!”, a mai adăugat Ioniță.

Și liberalul Valeriu Munteanu se amuză pe marginea raportului, ”STRICT SECRET”.

”Coaliția PCRM-PLDM-PD încearcă să ascundă urmele furtului de la cele trei bănci, au făcut un raport și o hotărâre de Parlament mai mult decât derizorii”, a scris Munteanu pe contul său de facebook.
raport1
raport2
raport3
raport4
raport5
raport6
raport7
Menționăm că documentul a fost transmis, în plic, în seara zilei de ieri tuturor deputaților. Deputatul PLDM, Valeriu Streleț a ținut să avertizeze aleșii poporului că documentul este strict secret și, categoric, nu trebuie făcut public.

Astăzi deputații se vor întruni în ședință pentru a audia raportul privind situația financiară de la BEM, Banca Socială și Unibank. În cadrul ședinței urmează să prezinte rapoartele alternative Partidul Liberal și Partidul Socialist.

Potrivit unui comunicat al PL, deputații din Fracțiunea Partidului Liberal au înregistrat la Secretariatul Parlamentului RM Proiectul de Hotărâre cu privire la raportul Comisiei de anchetă și raportul/opinie separată al deputatului Iurie Chirinciu, membru al comisiei de anchetă privind elucidarea situației de pe piața financiară și valutară a Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By