14 C
Chișinău
Friday, April 23, 2021

Peste 200 de moldoveni au LIBER la călătorii în Rusia. Le-au fost scoase interdicțiile

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Organele teritoriale ale Serviciului Federal de Migraţiune din Federaţia Rusă au decis ridicarea interdicţiei de intrare în Federaţia Rusă pentru 227 cetăţeni ai Republicii Moldova. Cel puțin așa anunță socialiștii într-un comunicat de presă, publicat astăzi.

”În rezultatul înţelegerilor realizate între Partidul Socialiştilor din RM şi Serviciul Federal de Migraţiune din Federaţia Rusă, în decursul ultimelor luni, sute de cetăţeni ai Republicii Moldova, care au avut asupra lor interdicţii de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse, s-au adresat în oficiile Partidului Socialiştilor din toată republica. Cererile acestor cetăţeni au fost examinate de specialişti, după care expediate în adresa Serviciului Federal de Migraţiune al FR.

Astăzi, adjunctul şefului Serviciului Federal de Migraţiune al Federaţiei Ruse, Vadim Iakovenko, l-a informat pe Igor Dodon despre faptul că SFM a examinat noile interpelări din partea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova cu privire la interdicția de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse, aplicat cetăţenilor RM. Ţinînd cont de circumstanţele, expuse în cereri, organele teritoriale ale SFM din FR au decis ridicarea interdicţiei de intrare în Federaţia Rusă pentru încă 227 cetăţeni ai Republicii Moldova. La scrisoare este anexată şi confirmarea documentară a acestui fapt cu enumerarea numelor, prenumelor şi datelor de naştere ale cetăţenilor, pentru care au fost anulate interdicţiile aplicate anterior”, se spune în comunicatul PSRM.

Anterior, SFM a anulat interdicţiile de a intra pe teritoriul Rusiei pentru 40 de locuitori din Găgăuzia.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img