PERCHEZIȚII la Cahul: Au găsit droguri, arme și mai multe bunuri

Potrivit unei informații operative, parvenită la Inspectoratul de poliție Cahul, un bărbat prepară, păstrează, consumă și realizează substanțe narcotice.

În cadrul percheziţiei desfășurate la domiciliul suspectului, de 59 de ani, originar din orașul Cahul, polițiștii au ridicat: un sac din polietilenă și 35 pachețele cu masă vegetală uscată, seringi cu substanță de culoare cafenie, mai multe vase cu urme de substanță de culoare cafenie.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217 alin. (2), CP RM „Păstrarea substanţelor narcotice, săvîrşite în proporţii mari fără scop de înstrăinare”.

Dacă bărbatul va fi găsit vinovat, acesta riscă amendă de la 8000 la 14000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 150 de ore, sau închisoare de pînă la 1 an.
dsc_0809
dsc_0836
dsc_0853
dsc_0890_0
Percheziții au avut loc și la alte câteva persoane suspecte în acest caz, în localitatea Ciumai, raionul Taraclia.

Astfel, la domiciliile bănuiților oamenii legii au depistat şi ridicat: un sac cu masă vegetală mărunţită uscată de culoare cafenie, în cantitate de aproximativ 20 kg, un pistol de model „BLOW MAGNUM MOD 2000” calibru 9 mm, o cutie cu 9 cartuşe calibru 16, de model TAXO, șase anvelope și o motoretă de model „VIPER” fără numere de înmatriculare, sustrasă din orașul Vulcăneşti.

De asemenea, au mai fost ridicate și un subwoofer sustras și o armă pneumatică cu lunetă de model “BAIKAL” de cal. 45 mm.

În cazul în care va fi dovedită vinovăţia persoanelor, acestea riscă amendă de la 6000 la 20 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de pînă la 4 ani.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

You may also like

Comments are closed.

By