PERCHEZIȚII în trei localuri din sectorul Centru și Râșcani

Ofițerii Direcției investigare a fraudelor economice a Inspectoratului Național de Investigații a IGP au intrat în posesia unei informații operative, privind activitatea unui întreprinzător care are în gestiune o rețea de întreprinderi și lucrează cu abateri de la legislație.

Un bărbat, de 40 de ani a înregistrat mai multe firme care activează sub aceeași marcă comercială, iar prin intermediul a două din ele, a deschis câteva localuri în municipiul Chișinău. Astfel, au fost depistate mai multe nereguli, în special nu erau înregistrate toate încasările de mijloace bănești prin mașina de casă și control, clienților fiind eliberate doar bonuri bătute la calculator.

Astfel, în seara zilei de 6 martie, curent, angajații Inspectoratului Național de Investigații de comun cu reprezentanții Inspectoratului Fiscal de Stat al municipiului Chișinău au efectuat controale operative la trei localuri, amplasate pe strada Arborilor, M. Kogîlniceanu și bulevardul Moscova.

În rezultatul verificărilor s-a constatat, că nu în toate cazurile au fost eliberate bonuri de casă, fiind confirmat faptul că bonurile eliberate de la calculator nu au fost reflectate în banda de control a MCC. De asemenea, a fost stabilit un caz de excedent de numerar, precum și utilizarea în prepararea bucatelor a produselor în lipsa actelor de proveniență.

De la fața locului au fost ridicate bonuri nereflectate în MCC, înscrisuri de ciornă, documente contabile, suporturi de informații electronice.

Actualmente, ofiţerii investighează cazul în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor pentru luarea unei decizii conform legislaţiei în vigoare.

You may also like

Comments are closed.

By