7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Patru cetățeni ai Siriei, printre care doi minori, depistați la frontiera de stat

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Cetățenii străini au fost identificați pe malul râului Prut, pe segmentul de responsabilitate al Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni. Ssirienii nu și-au putut justifica prezența în zona de frontieră.

Persoanele au fost observate în jurul orei 14.50 de către inspectorii de frontieră aflați în misiune de supraveghere și control a frontierei de stat, pe direcția localității Pogănești. Imediat, a intervenit patrula, care a reușit să rețină cele 4 persoane, care s-au prezentat cetățeni ai Siriei, asupra lor având doar documente eliberate de Biroul Migrației și Azil al MAI.

Sirienii s-au dovedit a fi două familii – tatăl de 46 ani și fiica în vârstă de 6 ani și doi frați de 29 și, respectiv, 17 ani. Sirienii au declarat polițiștilor de frontieră că pe teritoriul R. Moldova se află din august 2014, iar în zona de frontieră au venit cu scop turistic. Persoanele au fost transmise la Centrul de plasament pentru străini al BMA.
sirieni3
sirieni2
Cercetările pe cazul dat sunt continuate de angajații Poliției de Frontieră, fiind acumulate toate probele pentru stabilirea vinovăției și atragerea la răspundere penală.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img