11 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

Ospăţ pe timp de foame! Ştanski: Dacă preşedintele Şevciuk ar fi dorit să spună unde merge ar fi anunţat pe site-ul administraţiei prezidenţiale

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Nina Ştanski, ministra de Externe de la Tiraspol s-a arătat deranjată de întrebarea jurnaliştilor referitor la călătoria lui Evghenii Şeviciuk, liderul separatist. „Dacă ar fi vrut să anunţe ar fi făcut-o pe pagina web a administraţiei prezidenţiale”, a declarat Ştanski după întâlnirea de la Chişinău cu vicepremierul pentru Reintegrare, Victor Osipov.

„Daca Evghenii Şevciuk şi-ar fi dorit sa spună unde pleacă şi ce face, era să comunice acest lucru pe site-ul administraţiei prezidenţiale”, a răspuns nervos Ştanski la întrebarea ziariştilor.

Realitatea.md a publicat fotografii în care liderul de la Tiraspol este surprins pe Aeroportul din Chişinău urcând la bordul unui charter,. Evgheni Șevciuk este însoțit în vacanța sa de deputatul în așa-zisul Soviet Suprem de la Tiraspol, Andrei Sibcenco, în timp ce regiunea Transnistreană se confruntă cu grave probleme economice, salariile şi pensiile fiind achitate în proporţie de 70%. Cei doi au decolat spre Grecia, unde urmează să viziteze o mănăstire, cel mai probabil pe muntele Athos. Ulterior, aceștia urmează să ajungă în Cehia, la renumita stațiune de odihnă Karlovy Vary.

Șevciuk urmează să revină în Moldova sâmbătă, 14 martie.

Aeronava de tip Challenger 605 aparține companiei ucrainene „Ics Hand Ling” și este înregistrată într-o zonă offshore, iar costul tur-retur pentru deplasarea lui Evgheni Șevciuk este de circa 25.000 de euro, susțin sursele Realitatea.md.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img