O NOUĂ LOVITURĂ: Politica bugetar-fiscală anunţă noi scumpiri. PREGĂTIŢI PESMEŢII!

a

Politica bugetar-fiscală pregăteşte un val de scumpiri pentru acest an. Este vorba de majorarea accizelor la un şir de produse şi mărfuri, care cel mai probabil vor influenţa preţul final pentru consumatorul final.

Documentul prevede accize mai mici pentru maşinile pe benzină cu o vechime de până la 10 ani şi cu un volum al motorului de până la 2.000 de centimetri cubi, scrie publika.md.

Pentru vămuirea unui automobil cu o capacitate a motorului mai mare de 3.000 de centimetri cubi, accizele vor fi de cel puţin 11.160 de euro, cu 600 de euro mai mult faţă de anul trecut.

În cazul maşinilor pe motorină, accizele vor creşte pentru toate categoriile. Pentru vămuirea unui automobil cu o capacitate a motorului mai mare de 2500 de centimetri cubi, taxa va fi de cel puţin 9.300 de euro.

Anul 2015 va aduce şi alte cheltuieli pentru proprietarii maşinilor. Taxa de drum va fi majorată cu 50 la sută. Aceasta va varia între 960 de lei şi 10.000 de lei, în funcție de capacitatea motorului.

O altă majorare de acciz vizează carburanţii. Pentru o tonă de benzină, accizul va creşte cu peste 200 de lei, iar în cazul motorinei – cu mai mult de 90 de lei. De asemenea, va fi majorat accizul pentru o tonă de gaz. În ceilalţi ani, creşterea accizelor a provocat majorarea preţurilor acestor produse şi servicii.

You may also like

Comments are closed.

By