O delegaţie de la BERD a venit în Moldova sa întrebe autorităţile unde-i miliardul FURAT de la BEM

a

O delegaţie BERD în frunte cu Francis Malige, director pentru Europa de Est şi Caucaz se află în vizită în Republica Moldova.

Malige a spus că BERD este dispusă să ajute Republica Moldova în implementarea reformelor şi creşterea economică a ţării şi dezvoltarea sectorului privat.

La întâlnirea sa cu autorităţile de la Chişinău Malige a spus că BERD este interesat de transparenţa din sectorul bancar şi guvernanţa corporativă, care împreună cu un sistem judiciar slab împiedică investiţiile străine în sectorul financiar.

„Situația actuală din sectorul bancar este un exemplu trist de ceea ce se întâmplă atunci când transparența și guvernanța nu sunt puse în aplicare”, a spus oficialul

“The EBRD has decreased its finance for this sector fourfold from over €40 million in 2010 to just over €10 million in 2014 in reaction to the situation.

În cadrul dialogului, premierul moldovean, Chiril Gaburici a punctat obiectivele Guvernului de la Chişinău, menţionând că Executivul se axează pe asigurarea stabilităţii în sistemul financiar-bancar, eradicarea corupţiei, promovarea reformei justiţiei şi dezvoltarea economică a Republicii Moldova. Chiril Gaburici a pledat pentru continuarea proiectelor realizate cu sprijinul BERD în ţara noastră, inclusiv consolidarea Consiliului Economic al Prim-ministrului şi accelerarea reformelor menite să îmbunătăţească climatul de afaceri în Republica Moldova.

 

You may also like

Comments are closed.

By