O bancă şi o companie petrolieră din Emiratele Arabe vor cumpăra fier vechi de la Râbniţa

a

Emiratele Arabe Unite vor investi în gigantul metalurgic de la Râbniţa, anunţă administraţia de la Tiraspol, care spune că liderul separatist Evghenii Şevciuk împreună cu ministra de Externe, Nina Ştanski şi noul director al întreprinderii Talgat Baitaziev au semnat pe 21 martie un contract cu o companie din Emiratele Arabe.

Compania arabă, Brik-Oil-FZE şi EMIRATES ISLAMIC BANK UAE, una dintre cele mai mari bănci din Emiratele Unite vor investi 140 mil dolari SUA în gigantul metalurgic de la Râbniţa sub formă de procurări de fier vechi.

În urma livrărilor de fier vechi, uzina planifică să-şi dubleze volumul producţiei în 2015 faţă de anul precedent.

La începutul acestui an miliardarul rus Alişer Usmanov s-a retras din acţionariatul uzinei de la Râbniţa, cedându-şi cota administraţiei de la Tiraspol. Deocamdată motivele nu sunt cunoscute.

Pe 11 martie, noul director al gigantului metalurgic a devenit Talgat Baitaziev, magnatul petrolier din Kazahstan.

Noul director, Baitaziev a dat asigurări că situaţia de la uzină va fi remediată până la sfârşitul anului, iar el urmează să-şi reducă salariul cu 70%, iar subalternilor săi cu 50%, în timp ce salariilor muncitorilor le va majora salariile cu 10%.

Până la numirea în funcţia de director la Uzina Metalurgică de la Râbniţa, Talgat Baitaziev a ocupat funcţia de director al holdingului petrolier, Batumi Industrial Holdings Ltd din Kazahstan.

You may also like

Comments are closed.

By