Mutări de cadre la Guvern: Gherman va avea noi adjuncţi la Ministerul de Externe

a

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Galbur şi Daniela Cujbă sunt noii viceminiştri de Externe, potrivit deciziei adoptată în şedinţa de astăzi a Executivului. Funcţiile au rămas vacante după ce Valeriu Chiveri şi Iulian Groza şi-au depus demisia. Cei doi şi-au motivat decizia prin faptul că o alianţă PLDM-PD şi PCRM nu este funcţioanlă şi este contra intereselor europene ale Republicii Moldova.

Anterior, Andrei Galbur a fost angajat în cadrul serviciului diplomatic al Republicii Moldova, în calitate de  atașat al Direcției Generale Europa și America de Nord. Deţinând această funcţie, a gestionat dosarele cooperării bilaterale cu un șir de state europene și America de Nord.

În perioada 2000 – 2004, Galbur a activat în calitate de Secretar I la Ambasada Moldovei în Austria, exercitând și funcția de reprezentant permanent adjunct pe lângă organizațiile internaționale din Viena. Ulterior, a fost transferat în aparatul central al Ministerului, în funcția de șef al Direcției Generale Securitate Internațională.

În iulie 2005, Andrei Galbur a devenit șef al Departamentului Cooperare Multilaterală, iar în perioada 2007 – 2009, este ministru-consilier al Ambasadei Republicii Moldova în SUA.

Daniela Cujba, activează la Ministerul de Externe din anul 2002 după care în calitate de Ambasador al Moldovei pe lângă UE după care a ocupat funcţia de director al direcţiei integrare UE la MAE

You may also like

Comments are closed.

By