Moscova atacă frontal: Lavrov ameninţă Moldova cu o nouă Transnistrie

a

Conflictul transnistrean nu poate fi rezolvat prin ultimatum, potrivit declaraţiei ministrului de Externe rus, Serghei Lavrov, citat de ria.ru.

„Ultimele evoluţii din această ţară (Republica Moldova n.r) arată că va trebui să luăm în calcul şi interesele altor părţi ale Moldovei, în special Găgăuzia. Problemele acumulate până în prezent nu pot fi rezolvate prin ultimatum. Politicieni au asemenea tentaţii în Moldova şi în exterior ca urmare a semnării Acordului de Asociere”, a spus Lavrov.

El crede că europenii conştientizează rolul lor în asigurarea unei soluţionări paşnice a conflictului transnistrean şi sun pentru găsirea unei soluţii fără a impune unei părţi sau alteia un punct de vedere.

Recent, fostul viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri declara la întrevederea cu ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşincă că Federaţia Rusă se implică tot mai activ în procesele politice din Republica Moldova. Oficialul moldovean a atras atenţia diplomatului rus asupra inadmisibilităţii unor asemenea acţiuni, inclusiv de sprijin deschis din partea Federaţiei Ruse a unui candidat electoral, fapt care umbreşte dezvoltarea relaţiilor constructive între cele două state.

You may also like

Comments are closed.

By