Moldovenii vorbesc mai puţin la telefonul fix, deoarece sunt DOTAŢI cu telefoane mobile PÂNĂ ÎN DINŢI

a

Moldovenii vorbesc mai puţin la telefonul fix. Asta reiese din informaţiile ANRCETI care arată că anul trecut traficul de voce s-a redus cu 13,3% şi a însumat circa 2,6 miliarde minute. Fiecare abonat a vorbit lunar, în medie 252 minute la telefonul fix.

Reducerea traficului de voce a fost influenţată de diminuarea tuturor tipurilor de trafic. Astfel, traficul apelurilor de intrare în Republica Moldova s-au redus cu 32,6% (până la 152,7 mil. minute), traficul către reţelele internaţionale – cu 26,6% (până la 39,1 mil. minute), traficul către reţelele mobile – cu 13% (până la 98,3 mil. minute), traficul de interconectare – cu 12,7% (până la 463,1 mil. minute) şi traficul către alte reţele fixe – cu 3,1% (până la 59,5 mil. minute).

ANRCETI explică reducerea convorbirilor telefonice la telefonul fix şi prin şi prin reducerea numărului de abonaţi, cu 16,7 mii a Moldtelecom, în timp ce numărul abonaţilor ai celorlalţi operatori s-a majorat cu 13,5 mii.

Reducerea convorbirilor telefonice a cauzat reducerea vânzărilor, cu 11% la 943 mil. de lei, pentru operatorul naţional Moldtelecom, dar operatorii alternativi au avut o creştere de 10% la 68,5 mil. de lei.

„Diminuarea volumului de vânzări şi a numărului de abonaţi în sectorul de telefonie fixă prin migrarea acestora la serviciile voce oferite prin intermediul rețelei Internet şi la serviciile de telefonie mobilă care sunt mai avantajoase pentru utilizatori”, spune ANRECTI, care afirmă că din 100 de locuitori 34 au telefon fix.

 

You may also like

Comments are closed.

By