Moldovenii au băut mai multă bere! Profitul Efes Vitanta s-a majorat cu 20% anul trecut

a

Producătorul de bere Efes Vitanta a înregistrat o cifră de afaceri de 673,5 mil. de lei cu 1,3% mai puţin în 2014 faţă de anul precedent, potrivit anunţului companiei.

Anul trecut profitul companiei a fost de 43 mil. de lei cu 18% mai mult faţă de anul precedent. Veniturile operaţionale (profitul înainte de impozitare) a însumat 56,3 mil. de lei, cu 1,8% indicatorii din anul precedent, iar rentabilitatea a crescut până la 8,4%. Fluxul net de numerar din activitatea operaționala a însumat 164,8 mil. de lei, în creştere cu 1,2% față de 2013.

Deprecierea leului a dus la pierderi de 6 mil. de lei companiei. Efes Vitanta Moldova Brewery rămâne unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat. Suma impozitelor, taxelor și contribuțiilor achitate în 2014 constituind 267,6 mil. de lei.

Fabrica de bere din Chișinău a fost înfiinţată în anul 1974, prin fuzionarea unităţii vechi de producţie cu cea nouă. În 1995, compania a fost privatizată şi reorganizată în Societate pe Acţiuni cu numele de „VITANTA – INTRAVEST”. În următorii patru ani a fost efectuată o reutilare considerabilă, noile echipamente asigurând creşterea considerabilă a posibilităţilor de producţie şi a calităţii produselor. Fiecare din mărcile de bere şi băuturi răcoritoare produse de „VITANTA – INTRAVEST” a adus în colecţia întreprinderii medalii de aur, argint şi bronz la mai multe expoziţii şi târguri internaţionale de specialitate.

 

You may also like

Comments are closed.

By