Ministerul de Externe: Referitor la accidentul aviatic din Franţa

avion franta

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că verificările privind stabilirea identităţii şi cetăţeniei persoanelor aflate la bordul aeronavei Germanwings, prăbuşite ieri în sudul Franţei, sunt în curs de derulare. Până la acest moment, nu au fost identificaţi cetăţeni ai Republicii Moldova la bordul avionului.

Totodată, precizăm că verificările continuă, având în vedere complexitatea procesului.

Avionul Airbus A320, care aparţinea companiei germane Germanwings, efectua cursa Barcelona – Dusseldorf şi avea 150 de persoane la bord.

Până în prezent, niciun cetăţean moldovean nu a semnalat misiunilor diplomatice ale R. Moldova faptul că ar avea rude sau prieteni la bordul aeronavei.

Pe parcursul zilei de ieri, misiunile diplomatice ale R. Moldova din Franţa, Spania şi Germania au iniţiat demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile celor trei state pentru a verifica dacă pe lista de pasageri se aflau şi cetăţeni moldoveni.

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, exprimă condoleanţe pentru marea pierdere familiilor persoanelor aflate la bord.

You may also like

Comments are closed.

By