13 C
Chișinău
Monday, April 19, 2021

Mascații de la Fulger au descins într-un local din capitală

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un cetăţean de origine străină, în vârstă de 35 ani, director al unei firme de alimentaţie publică, a fost reţinut de către angajaţii IP Râşcani al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău în colaborare cu ofiţerii SIS şi procurori. Reţinerea individului a avut loc cu suportul angajaţilor de la BPDS “Fulger” a IGP, în incinta localului pe care îl administra.

Conform informaţiilor preliminare, acesta l-ar fi şantajat pe un conaţional de-al său, în vârstă de 63 ani. Individul îi cerea 3 500 de dolari SUA pentru ai reîntoarce actele de identitate, pe care le-ar fi sustras anterior de la victimă.

În cadrul percheziţiilor autorizate demarate la sediul firmei bănuitului, forţele de ordine au depistat şi ridicat mai multe copii a actelor pe numele diferitor persoane străine, purtători electronici de informaţii, precum şi ştampile dubioase. Astfel, bănuitul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi este cercetat penal pentru şantaj. Legea penală în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 până la 7 ani.

Actualmente, acţiunile de investigaţii speciale continuă, în vederea identificării unor posibili complici în acest caz.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img