MĂRTURIA emoționantă a unui pilot Germanwings la două zile după accident

avion

Un pilot al companiei Germanwings a povestit despre zborul plin de emoții pe care l-a efectuat pe ruta dintre Barcelona și Dusseldorf la două zile după prăbușirea cursei 9525 a companiei germane, marți, în Alpii francezi.

Un pilot în vârstă de 48 de ani, Frank Woiton, a povestit cum a zburat pe ruta Barcelona-Dusseldorf la două zile după tragedia din Alpi și a îmbrățișat fiecare pasager de la bordul avionului, relatează Daily Mail, în ediția electronică.

Tatăl a doi copii, el a descris starea de tulburare din rândul echipajului și pasagerilor pentru cotidianul german Bild, afirmând: „puteai să le citești spaima pe fețe”.

Woiton a povestit cum a primit o rundă de aplauze după ce a susținut un discurs emoționant înainte de decolare. „Desigur, vă voi duce de la Dusseldorf la Barcelona. Puteți conta pe faptul că deseară vreau să stau la masă cu familia mea”, le-a spus el pasagerilor la microfon. „Oamenii ar trebui să vadă că în carlingă este o altă ființă umană”, a adăugat el.

Woiton, care s-a oferit voluntar să lucreze în ziua de după accident, când numeroși piloți ai Germanwings au refuzat să se îmbarce, a descris și un zbor pe care l-a efectuat împreună cu Lubitz. „Mi-l amintesc bine și am plecat de la locul meu din când în când în timpul zborului pentru a merge la toaletă. Când am zburat cu el mi-a spus despre perioada lui de formare și cât de fericit era. A spus că voia să piloteze pe rute de lung curier și să devină căpitan”, a declarat el. „Stăpânea avionul foarte bine și avea totul sub control. De aceea l-am lăsat singur în carlingă, pentru a merge la toaletă”, a povestit Woiton.

Dezvăluirile sale intervin după ce o femeie care a călătorit cu un alt zbor Germawings a descris cum un alt pilot a mers dincolo de a le da asigurări pasagerilor. Britta Englisch a scris pe pagina de Facebook a companiei că pilotul unui zbor intern a salutat fiecare pasager în parte înainte de a le vorbi din cabină.

Bărbatul respectiv pilota un avion Germanwings pe ruta Hamburg-Koln în ziua accidentului și a fost întâmpinat cu aplauze după ce și-a asigurat pasagerii că vor ajunge acasă în siguranță.

„Ieri dimineață, la ora 8.40, am mers cu un zbor Germanwings de la Hamburg la Koln cu sentimente împărțite”, a scris Englisch pe pagina de Facebook a Germanwings. „Dar căpitanul nu numai că a salutat fiecare pasager în parte, ci a susținut și un scurt discurs înainte de decolare. Nu din carlingă, ci din cabină”, a precizat ea.

„A vorbit despre cum l-a afectat accidentul pe el și întregul echipaj. Despre situația delicată în care se află echipajul, dar că toți membrii echipajului sunt acolo voluntar”, a adăugat ea. „Și despre familia sa și despre faptul că și echipajul are familie și că face totul pentru a fi împreună cu familia sa în seara aceea. S-a lăsat o liniște deplină. Apoi cineva a aplaudat. Vreau să îi mulțumesc acestui pilot”, a adăugat femeia.

„El a înțeles la ce se gândeau toți. Și a reușit să ofere, cel puțin mie, un sentiment de bine în timpul acestui zbor”, a conchis ea în acest mesaj distribuit de 17.000 și care a strâns 30.000 de aprecieri.

You may also like

Comments are closed.

By