LOVITURĂ TRIPLĂ LA MAI // Dincolo de PR, Balan l-a speriat pe Bodrug și i-a arătat din deget lui Recean

balanbodrug

„Sistemul Ministerului Afacerilor Interne a început curățirea pe interior.”

– declarația îi aparține ministrului de Interne Oleg Balan și a fost făcută în cadrul conferinței de presă din dimineața zilei de astăzi. Conferință la care a fost nevoit să participe „scrâșnind din dinți” (vezi video aici) și Ion Bodrug – șeful IGP.

Ministrul de Interne a ieșit astăzi în fața presei pentru a oferi detalii despre perchezițiile de ieri din cadrul IGP, care, spune el, au vizat o grupare de strigoi cu epoleți din MAI, ce se ocupa cu extragerea banilor de pe cardurile destinate alimentării cu combustibil a autovehiculelor ministerului.

Tragem linia aici și vă explic cum stau lucrurile în realitate.

Schema despre care spune Balan este cel puțin la fel de veche ca și cardurile destinate alimentării cu combustibil. De ce însă a fost deconspirată tocmai acum și tocmai la IGP – asta este întrebarea pe care trebuie să v-o puneți, or schema funcționează în toate subdiviziunile MAI. Sunt cel puțin 3 motive care au făcut ca acțiunea de ieri să arate așa cum am văzut-o.

Să le luăm pe rând însă.

Moldova24 a scris încă ieri despre faptul că Bodrug a fost rugat să plece de la conducerea IGP. Acesta nu a acceptat și a declarat că va pleca doar dus cu forța de acolo. E de înțeles această împotrivire, atâta timp cât, alături de legendarul colonel Cavcaliuc, a fost câine devotat partidului în campania electorală și nu numai. Despre cât dă șăfu’ pe oamenii săi ne-au arătat și ultimile evenimente din PLDM, așa că nu e de mirare că Bodrug a nimerit în tocătorul de carne al partidului. Pentru că s-a împotrivit somației de a pleca, perchezițiile au avut loc anume la IGP, ca să-i dea de înțeles lui Bodrug ce îl așteaptă dacă mai stă pe gânduri. Repet, schema cu combustibilul e omniprezentă în MAI, așa că perchezițiile puteau fi făcute oriunde.

Un alt scop al acestui „dosar de impact” a fost oferirea opiniei publice a unui motiv al schimbării lui Recean cu Balan. Prin conferința de presă de astăzi, ex-ministrului i s-a arătat că în timpul administrării din rucsac a Ministerului, funcționau asemenea scheme, iar el nu a fost în stare să le combată. Vai-vai-vai, cât de urît!

Astfel, decizia de schimbare a managerului este una cât se poate de binevenită! La concluzia asta trebuie să ajungă omul de rând când citește/ascultă/privește știrile despre perchezițiile de la MAI. Pe asta au mizat cei ce ticluiesc PR-ul verde.

Apropos de PR. E al treilea motiv. S-a dorit ca Balan să ne fie prezentat ca un adevărat luptător cu corupția și strigoii cu epoleți din MAI. La puțin timp de la venirea sa în funcție, propoziția „Sistemul Ministerului Afacerilor Interne a început curățirea pe interior” nu a fost rostită pur și simplu, ci a fost gândită ca mesaj. Ca să fie credibil acest mesaj, PLDM-iștii au jertvit chiar cu câțiva oameni din MAI. Neimportanți de altfel….

Ca de obicei, PLDM nu ne-a oferit decât un spectacol de doi bani, or adevăratele hoții de la MAI nu țin de câteva carduri de combustibil rătăcite la IGP. Un fâs cu iz de ghindă, dacă vreți.

Deși combinația a fost una interesantă (l-au speriat pe Bodrug, l-au desființat pe Recean motivându-i fără drept de apel demisia și i-au făcut imagine lui Balan dintr-o lovitură), aceasta nu va prinde la public. Știți de ce ? Pentru că tot ce e legat de Vlad Filat și PLDM nu mai este credibil. Degeaba mai încearcă PR-iștii să resusciteze cadavrul…

Gabriel Călin,
Pentru Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By