UPDATE // DECLARAȚII după ședința Consiliului Suprem de Securitate: Va fi elaborată o nouă strategie de securitate

resedinta de stat

UPDATE: 11.45 Potrivit Secretarului Consiliului Suprem de Securitate şi consilierul prezidenţial Alexei Barbăneagră, astăzi s-a decis elaborarea unei noi strategii de securitate. Decizia a fost luată în contextul evoluțiilor geopolitice din regiune.

”Rusia a adoptat o doctrină militară nouă, strategii de securitate au fost aprobate în Polonia, SUA și alte țări. Din acest punct de vedere, cred că strategia aprobată de Parlament în 2011, în mare măsură, s-a epuizat. S-au schimbat condițiile sociale, economice, politice, militare”, a declarat Barbăneagră.

În acest sens, Guvernul urmează să creeze un grup de lucru interdepartamental pentru a elabora o nouă strategie.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al președinției, Vlad Țurcanu a menționat că în cadrul ședinței s-a vorbit despre despre riscurile economice, politice, de securitate, dar și despre riscul informațional la care este supusă Republica Moldova.

”Se vor face acțiuni în vederea limitării efectului unor acțiuni care influențează negativ asupra securității informaționale. Urmează ca instituțiile statului să examineze situația și să ia decizii. La ședința de astăzi nu s-au luat decizii. CSS face doar recomandări către instituțiile statului”, a spus Țurcanu.

Urmărește declarațiile după încheierea ședinței.

Amintim că președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a convocat pentru astăzi, 23 martie, Consiliul Suprem de Securitate.

You may also like

Comments are closed.

By