LIPITOAREA CONTINUĂ SĂ SUGĂ: Tiraspolul nu a plătit încă NICIUN SFANŢ pentru gazul rusesc! DATORIA CREŞTE CA PE DROJDII!

a

Concernul rus Gazprom a avertizat Republica Moldova cu reducerea volumului sau chiar cui deconectarea gazului ca urmare a majorării datoriei pentru combustibilul albastru, susţin reprezentanţii Moldovagaz.

Compania Moldovagaz susţine că în ultimul timp primeşte tot mai des avertizări din partea Gazprom.

Reprezentanţii Moldovagaz au anunţat că situaţia financiară a companiei este dificilă, iar datoria consumatorilor din Republica Moldova pentru gazul rusesc este de 5,2 miliarde dolari SUA dintre care doar 11% (572 mil. dolari SUA) este datoria consumatorilor din partea dreaptă a Nistrului.

Datoria Transnistriei pentru gazul rusesc se datorează în mare parte faptului că gazul este vândut cu un preţ mai mic faţă de cel din piaţă şi că autorităţile de la Tiraspol foolosesc banii din plata consumului de gaz pentru acoperirea deficitului bugetar şi susţinerea diferitor programe sociale.

Piotr Stepanov, șeful Tiraspol Transgaz declara la sfârşitul lunii februarie că anul trecut, Transnistria a achitat 4,11% din totalul sumei de 629 mil. dolari SUA. Plata a fost făcută din contul tranzitului de gaz, care anul trecut a constituit 25,9 mil. dolari SUA (18 miliarde metri cubi de gaz).

 

You may also like

Comments are closed.

By