Liderii de la Moscova şi-au strâns mâna pentru victoria din Găgăuzia

a

Consiliul federal al Rusiei consideră victoria Irinei Vlah la alegerile din Găgăuzia, indicatorul din societatea moldovenească.

„Victoria Irinei Vlah este alegerea poporului găgăuz, iar acest lucru înseamnă că Găgăuzia îşi va menţine cursul de integrare euro-asiatică şi colaborarea cu Rusia. Viziunea politică a noului başcan este apropiată Rusiei”, a declarat Leonid Sluţkii, preşedintele comitetului pentru afaceri din CSI.

Constantin Kosaciov, preşedintele comitetului pentru afaceri externi din Duma de Stat susţine că rezultatul alegerilor din Găgăuzia arată că în relaţiile moldo-ruse sunt posibile nişte schimbări. „Eu sunt sigur că după victoria Irinei Vlah colaborarea interregională va f pozitivă”.

Preşedintele Comisiei Electorale din Comrat, Valentin Kara, a precizat că Irina Vlah a acumulat 51,01% din voturi.

Imediat după anunţarea rezultatelor preliminare, Irina Vlah şi-a făcut publice priorităţile: „Găgăuzia a votat pentru pace, stabilitate, pentru relații bune între Comrat și Chișinău, pentru un bun parteneriat cu Federația Rusă. Săptămâna viitoare, voi invita toți oponenții noștri. Trebuie să discutăm despre toate problemele care sunt în Găgăuzia”.

 

You may also like

Comments are closed.

By