Liberalii şi capul lui „Moţoc”: Ghimpu îi pregăteşte o mare surpriză lui Drăguţanu

a

Mihai Ghimpu, liderul liberalilor a declarat aseară la emisiunea Politika de la TV7 că el va vota pentru demisia guvernatorului BNM, Dorin Drăguţanu în cazul în care comisia de anchetă va dovedi vinovăţia guvernatorului vizavi de situaţia precară în care a ajuns Banca de Economii.

Liberalul a spus că el nu apără pe nimeni şi faptul că liberalii l-au numit pe Drăguţanu la BNM, asta nu înseamnă că el ascultă de PL. „BNM nu se subordonează nimănui decât legislaţiei în vigoare şi raport prezintă Parlamentului. Dacă se constată de comisie că în cazul dat Drăguţanu este vinovat, eu şi fracţiunea noastră vom vota pentru demiterea lui, nu-l apăr”.

Ghimpu e de părere că hoţiile de la Banca de Economii nu au fost posibile fără acordul „mareşalilor” de sus. Responsabili de situaţie se fac acei care au fost la putere atunci: PLDM, PD. Liderul liberalilor se întreabă de ce organele de anchetă şi de control nu au urmărit unde se duc banii, iar cei de la putere se fac că nu aud şi nu văd. ”După percheziţiile care s-au făcut cu cazul BEM, toţi au fugit din ţară. Nu pot spune dacă s-a făcut sau nu premeditat acest lucru. Dar prin această acţiune s-a sugerat, ”fugiţi”, ţinând cont că nimeni a fost reţinut”.

Pentru demisia, deocamdată declarativ s-au pronunţat PSRM şi PCRM. Cele două partide acuzând BNM că se face vinovată de deprecierea leului şi de dezmăţul din sistemul bancar.

Banca Naţională a Moldovei în frunte cu guvernatorul Dorin Drăguţanu este acuzată de economiştii moldoveni că este părtaşul hoţiilor de 13 miliarde de lei de la Banca de Economi, Banca Socială şi Unibank şi de deprecierea leului moldovenesc. Şeful băncii centrale se disculpă, afirmând că cele trei bănci au trucat bilanţurile contabile, iar BNM a aflat acest lucru doar după instituirea administrării speciale la sfârşitul anului trecut. Vizavi de deprecierea leului, guvernatorul susţine că acest lucru a fost influenţat de reducerea cu 20% a remitenţelor şi de comprimarea exporturilor.

You may also like

Comments are closed.

By