Leancă cu jalba’n proţap la oficialii europeni: RM nu aparține unui grup de politicieni care ignoră votul pro european

a

Republica Moldova nu aparține unui grup de politicieni care au decis să ignore votul pro european din 30 noiembrie, ci cetățenilor țării, iar sprijinul pe care UE îl acordă este destinat lor și trebuie să continue, potrivit mesajului, care urmează să fi transmis oficialilor europeni ex-premierului, Iurie Leancă în urma vizitei pe care o a va întreprinde la Berlin şi Bruxelles.

„Le voi cere celor cu care mă voi întâlni să sprijine țara noastră, chiar și în actualul context politic confuz, dar să ceară în schimbul acestei susțineri reformarea instituțiilor de drept și realizarea unei anchete echidistante privind situația de la BEM.Aceasta ar fi o garanție prin care puterea actuală ar da dovadă că dorește cu adevărat aflarea adevărului despre ceea ce s-a întâmplat timp de mai mulți ani la banca respectivă”, mai spune Leancă în mesajul său de pe facebook .

Leancă va propune oficialilor europeni ca judecători din UE să-i asiste pe cei din Republica Moldova. „Este un proiect pe care l-am inițiat ca Prim-ministru și pentru care voi insista în continuare până ce îl voi vedea implementat. Cred că este o modalitate foarte eficientă prin care s-ar putea începe o reformă reală în sistemul judecătoresc”.

Fostul premieri spune că va discuta cu europenii şi despere noul său proiect politic, pe care urmează să-l lanseze.

You may also like

Comments are closed.

By