Leancă cere ambasadorilor UE să preseze guvernarea în cazul BEM

leanca

Într-o postare pe facebook, fostul premier Iurie Leancă a scris că s-a întâlnit astăzi cu ambasadorii statelor UE, acreditați în Republica Moldova. Leancă spune că au discutat despre viitorul Moldovei, furtul de milioane de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, dar și despre planurile sale de viitor.

”I-am asigurat că voi face tot ce ține de mine și echipa mea ca Moldova să nu devieze de la parcursul european. Desigur, le-am spus și de ce cred eu că un guvern minoritar nu are nici o șansă să realizeze reformele necesare în Moldova. Am discutat și despre situația de la Banca de Economii și celelalte două bănci, despre necesitatea ca situația de acolo să fie investigată la modul cel mai serios și imparțial, i-am rugat să pună presiune pe autorități, astfel încît această anchetă să nu fie doar una mimată. Rămîn la părerea că investigația trebuie supravegheată de specialiști din afara țării, pentru a avea garanția că va fi una imparțială, că vom afla adevărul și vom reuși să recuperăm prejudiciul produs”, a scris Leancă.

Totodată, Leancă a menționat că a discutat cu oficialii europeni și despre implementarea Acordului de Asociere. ”Le-am spus că intenționez să formez o echipă de specialiști care să supravegheze modul în care acesta este respectat și implementat”.

You may also like

Comments are closed.

By