Jaful de miliarde de la BEM va fi prezentat marţi în Parlament

a

Comisia de anchetă va prezenta raportul privind situaţia de la Banca de Economii. Decizia a fost luată ca urmare a solicitării BNM de a extinde moratoriul asupra BEM, Băncii Sociale şi Unibank.

Marin Moloşag, viceguvernatorul BNM a propus ca moratoriul să fie extins până la 9 luni, plus 3 luni, iar termenul să fie egal al administrării speciale. „Un asemenea precedent îl avem pentru prima dată în sistemul bancar”.

Moloşag a spus că în cazul în care nu va fi prelungit moratoriul, care expiră la 27 martie, atunci acţionarii şi persoanele afiliate băncilor vor putea scoate activele, care au mai rămas, din băncile respective.

Liberali, socialiști, comuniști s-au arătat sceptici de iniţiativa BNM, motivând că banca centrală ar ascunde noi furturi de la cele trei bănci.

„Modificările pe care vreţi să le faceţi au drept scop de a ascunde hoţiile de la Banca de Economii”, declarat Corina Fusu de la PL.

La rândul său, liderul PCRM, Vladimir Voronin a spus că va vota pentru iniţiativa BNM doar după ce va audia raportul Comisiei de Anchetă

Banca Naţională a Moldovei a instituit administrare specială la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank la sfârşitul anului trecut ca urmare a tranzacţiilor suspecte de la cele trei instituţii financiare. Moratoriul instituit la cele trei bănci expiră pe 27 martie curent.

You may also like

Comments are closed.

By