Istoria epistolară a lui Gaburici repetentul continuă! Munteanu: Se pare că organele coercitive vor corecta dosarul premierului

a

Liberalul, Valeriu Munteanu îi adresează liderului PLDM, Vlad Filat o solicitare în care îi cere să facă lumină în dosarul de studii al premierului, Chiril Gaburici, despre care presa a relatat că  nu a susţinut examenul de Bacalaureat, fiind admis la facultate.

„Este de datoria dvs în calitate de preşedinte al PLDM, care a delegat premierul, ca imediat şi necondiţionat să faceţi lumină în dosarul de studii al lui Gaburici, iar în cazul în care aţi constatat că pe lângă aspectele morale există şi cele componenta infracţională să faceţi toate demersurile politice şi juridice în măsura să restabilească încrederea cetăţenilor în statul de drept”, spune Munteanu.

Liberalul e de părere că organele coercitive ale statului, se pare că au primit comandă să corecteze dosarul de studii a Primului-ministru Chiril Gaburici, practică specifică regimurilor comuniste, atunci când serviciile speciale ale statului erau impuse să creeze legende de studii pentru conducătorii comuniști, care dedicându-și tinerețea idealurilor lui Karl Marx și Friedrich Engels, nu prea au ajuns la Universitate, dar conform legendelor create de „poliția politică” erau absolvenți a celor mai bune universități ale timpului.

Vladimir Vasilievici, reanimați poliția politică? ce alte „misiuni speciale” o să primească?

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a preluat toate documentele din dosarul de studii al premierului Chiril Gaburici, fiind inițiat un proces penal, fază premergătoare urmăririi penale, scria ZDG, la sfârşitul săptămânii trecute.

Subiectul studiilor premierului Chiril Gaburici a fost dezvăluit de ZdG în investigația „CV-ul (ne)cenzurat al premierului”, în care am relatat despre faptul că Chiril Gaburici nu a susținut în 1995 BAC-ul de la Colegiul Republican de Microelectronică și Tehnică de Calcul, iar ulterior a intrat la ASEM și Universitatea Slavonă. Atunci, ZdG a încercat să afle în baza cărui act premierul a fost admis la studii superioare, însă nu am reușit, pentru că toate instituțiile statului ne-au spus că această informație ar constitui date cu caracter personal.

You may also like

Comments are closed.

By