Ioniţă reacţionează la declaraţiile lui Shor: Are loc o încercare grosolană de manipulare a opiniei publice

a

Are loc o încercare grosolană de manipulare a opiniei publice, prin mixarea datelor referitoare la BEM de până la crearea comisiei de anchetă (în frunte cu deputatul Reidman) din Iulie 2013 și după, astfel a recaţionat Veaceslav Ioniţă, fostul preşedinte al Comisiei pentru Buget şi Finanţe la declaraţiile lui Ilan Shor care l-a acuzat pe Ioniţă ca încearcă să ascundă neregulile de la BEM din timpul mandatului său.

Ioniţă spune că toate ieșirile publice pe care le-a avut se referă la situația BEM din anii 2014-2015, care se deosebește cardinal de tot ce a fost până în 2014.

„Am atenționat societatea asupra următoarelor aspecte: creditele neperformante sub patronaj politic, creditele interbancare stranii, „investiții” stranii ale băncilor noastre peste hotare, imposibilitatea BNM să determine dacă nu cumva aceste plasamente peste hotare au fost gajate în mod ilegal, spălare de bani la BEM prin sustragerea banilor și plasarea acestora în zone offshore și aducerea lor deja spălați înapoi în Moldova”, a mai spus Ioniţă.

Fostul preşedinte al Comisiei pentru Buget şi Finanţe a spus că pe majoritatea declarațiilor făcute CNA a deschis dosare penale. „Continui să cred că scopul final este identificarea celui care a acoperit politic toată această crimă, mai apoi pe locul doi sunt executorii si realizatorii tuturor schemelor de delapidare a banilor, iar pe locul trei, șefii de instituții care dorm adânc în timp ce în domeniile din responsabilitatea lor directă se întâmplă toate acestea”.

Preşedintele CA de la BEM, Ilan Shor l-a acuzat astăzi într-un briefing de presă pe Veaceslav Ioniţă şi pe fostul ministrul al Finanţelor, Vecaeslav Negruţa că încearcă să ascundă gravele încălcări şi abuzuri de la Banca de Economii produse în timpul mandatelor lor, dând vina pe alţii.

You may also like

Comments are closed.

By