Investitorii olandezi de la portul Giurgiuleşti puşi pe jar! Tapiola: Procesul trebuie să fie cât mai transparent

a

Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola susține că procesul, în care este implicată compania olandeză Eauseur Holding B.V de la portul Giurgiuleşti, trebuie să fie cât mai transparent.

„Cred că, ceea ce este foarte important, este ca toate procesele juridice să fie efectuate într-o manieră transparentă, astfel încât să existe o mai multă încredere în procesul de judecată în sine, pentru a ajunge în profunzimea cazului despre care este vorba. Nu pot însă intra în detaliile acestui caz”, a declarat Tapiola, citat de realitatea.md.

Compania olandeză Eauseur Holding B.V. riscă să-și piardă investițiile pe care le-a făcut în Republica Moldova. Este vorba despre aproximativ 52 de milioane de dolari. Suma a fost investita prin intermediul companiei afiliate Danube Logistic SRL, în construcția Portului Internațional Liber Giurgiulești. Firma este acum în proces de judecată cu fostul director, care prin modalități neclare a preluat portul în 2011. Cel care a dirijat tranzacțiile este Thomas Moser, actualul director al Danube Logistic SRL.

You may also like

Comments are closed.

By