Întâlnire fără detalii: Osipov şi Ştanski s-au întâlnit pentru a nu decide nimic

a

Victor Osipov, vicepremierul pentru Reintegrare şi ministra de Externe de la Tiraspol, Nina Ştanski nu au oferit prea multe detalii, după întâlnirea avută, astăzi, la sediul OSCE de la Chişinău.

„A fost o întâlnire importantă, dar și o experiență interesantă și plăcută, deși nu neapărat simplu. Este o oportunitate pentru a reevalua cum au fost relațiile până acum, ne-am propus ca scop să renunțăm la impedimentele din trecut și care au dus la complicarea relațiilor de până acum”, a declarat Victor Osipov.

Vicepremierul a spus că la întrevedere au fost discutate subiecte concrete, în primul rând economice, cele privind căile de transport ale mărfurilor, dar și multe altele care necesită o rezolvare cât mai rapidă.

Osipov a fost zgârcit în a oferi detalii despre subiectele discutate, dar şi despre introducerea Cartea Verde pentru automobilele străine, inclusiv Republica Moldova care intră pe teritoriul enclavei.

Nina Ştanski a menţionat că în urma discuţiilor a observat disponibilitatea Chişinăului de a rezolva problemele de până acum. Este vorba de redeschiderea dialogului grupurilor de lucru. „Grupurile de experţi urmează să se întâlnească săptămâna viitoare şi să evalueze situaţia”.

„Pe data de 20 martie reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului vor desfășura un forum unde vor fi invitați reprezentanții tuturor grupelor de contact, inclusiv și conducerea acestor grupuri. În primul rând se vor reuni experții din grupele privind transportul, apoi experții din domeniul economic”.

 

You may also like

Comments are closed.

By