INCREDIBIL! Prinși cu o căruță plină ochi de țigări. Le duceau, nestingherit, peste Prut // FOTO

tigari2

Poliţiştii de frontieră au reținut trei moldoveni care transportau cu o căruță 24.382 de pachete de țigări, de diferite mărci comerciale. Aceștia intenționau să le treacă ilegal peste râul Prut. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar căutările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea de contrabandă.

În baza unei informaţii operative, poliţiştii de frontieră au declanşat, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni, o acţiune de prevenire şi combatere a contrabandei cu tutun. În cadrul acestei acţiuni, pe 22 martie, în jurul orei 18.00, inspectorii de frontieră au observat, la doar 400 metri de la graniță, mai multe persoane care se deplasau cu o căruță încărcată cu colete voluminoase.
caruta tigari
Echipa operativă i-a somat să se oprească, însă persoanele nu s-au supus avertismentului. Au abandonat atelajul hipo și au încercat să se ascundă în fâșia forestieră. Polițiștii de frontieră au reținut la scurt timp trei bărbați, aceștia s-au dovedit a fi locuitori ai satelor Taxobeni și Sculeni, cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani.
prins cu tigari
În căruță au fost descoperite 30 de colete, ambalate în folie de polietilenă de culoare neagră, ce conțineau 24.382 pachete de țigări, în valoare de aproximativ 162 mii lei. Atelajul hipo a fost indisponibilizat pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni, iar țigările depozitate la sediul Direcției regionale Vest, până la elucidarea tuturor circumstanțelor infracțiunii.
tigari44
tigari3
tigari
În baza cazului dat a fost intentat dosar penal, în conformitate cu art. 248, al.5 Cod Penal al RM – Contrabanda, persoanele riscă pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By