Încă o lovitură grea pentru Filat! Chiveri îl lasă cu fundul pe gheaţă pe liderul PLDM

a

Ministrul de Externe Valeriu Chiveri a anunţat pe facebook că pleacă din funcţia de ministru, motivându-şi decizia prin faptul că nu-şi poate exercita funcţia într-un guvern minoritar.

„Astăzi am luat decizia sa fac un pas important – probabil așteptat de unii şi condamnat de alţii – să demisionez din funcţia de viceministru al afacerilor externe si integrării europene. Este o decizie conştientă şi responsabilă, luată după o analiză profundă a contextului in care ar fi urmat sa-mi desfășor activitatea în calitate de viceministru în cadrul unui guvern minoritar. Nu cred in capacitatea unui guvern minoritar de a promova reforme, nu cred in capacitatea unui astfel de guvern de a implementa agenda de asociere cu UE”, susţine Chiveri.

În ultima perioadă, pana la momentul investirii noului guvern, de rând cu mulţi cetăţeni, am trăit între clipe de deznădejde si speranţă, am sperat până în ultimul moment că partidele de orientare democratică vor asigura o guvernare majoritara proeuropeană, extrem de importantă pentru Republica Moldova in acest moment. Din păcate nu a fost să fie, Moldova fiind aruncată în braţele unei coaliţii nefireşti care nu are capacitatea să realizeze reformele necesare.

Chiveri spune că se alătură proiectului politic lansat de către Iurie Leancă, proiect capabil să readucă încrederea cetăţeanului în tot ce însemnă actul de guvernare, în tot ce înseamnă o Moldovă prosperă şi modernă cu viitor european. Sunt sigur că toţi cei care nu sunt indiferenţi faţă de soarta Moldovei vor fi alături de noi.

Acum patru zile şi şeful Relaţii cu Diaspora, Victor Lutenco şi-a anunţat demisia de la Biroul Relaţii cu Diaspora, motivându-şi deciyia prin faptul că nu mai vrea sa activeze cu o guvernare dependentă de comunişti. Lutenco declara că se alătură proiectului politic al lui Iurie Leancă.

You may also like

Comments are closed.

By