Grupul militar rus Saliut a făcut profit de milioane la TOPAZ Chișinău

a

Grupul militar rus Saliut, care deține uzina Topaz de la Chișinău, și-a crescut profitul cu 264 mii de lei la 1,12 mil. de lei, în anul 2014 față de anul precedent potrivit raportului financiar al întreprinderii.

Cifra de afaceri a uzinei practic s-a dublat anul trecut și a totalizat 35,5 mil. de lei. La fel și costul vânzărilor, care a însumat 33,4 mil. de lei. Asta în timp ce activele Topaz s-au redus cu 4,4 mil. de lei, la 128,8 mil. de lei.

Acționarul Topaz este grupul militar rusesc, Saliut. Este una dintre puţinele foste întreprinderi cu profil militar care mai funcţionează în centrul Chișinău. Topaz a fost cumpărată, în urmă cu zece ani, de grupul rus Saliut, specializat în producţia de motoare pentru avioanele militare. Totuşi, câteva clădiri administrative au fost cedate unor reţele de magazine. Iar administrația întreprinderii susține că ar trebui să se mute, dar nu are unde. “Instalaţiile de producere sunt situate în apropierea uneia dintre cele mai aglomerate artere din Chişinău, iar aici se produc mereu vibraţii puternice. Acest lucru nu ne este favorabil, pentru că producem utilaj ce necesită o precizie deosebită”, susține administrația întreprinderii.

You may also like

Comments are closed.

By