Găgăuzia își alege, astăzi, bașcanul

gagauzia

Peste 100 de mii de alegători sunt așteptați la secțiile de votare. Astăzi, locuitorii Găgăuziei își aleg Guvernatorul (Başcanul) pentru următorii 4 ani. În total, în autonomie au fost deschise 65 de secții de votare, alegerile urmând să fie monitorizate de 67 de observatori, acreditați de CEC-ul de la Comrat.

Din lista candidaților pentru funcția de bașcan fac parte:

1. Valerii Ianioglo – candidat independent (“Găgăuzia Unită”)
2. Ruslan Garbalî – candidat independent
3. Nicolai Dudoglo – candidat independent (PDM, MR, “Noua Găgăuzie”, Oleg Caicî)
4. Irina Vlah – candidat independent (PSRM, Serghei Buzadji)
5. Oleg Garizan – candidat independent
6. Alexandr Stoianoglo – candidat independent
7. Serghei Cernev -candidat independent
8. Dmitrii Croitor – candidat independent
9. Ilia Anastasov – candidat independent
10. Leonid Dobrov – candidat independent

Potrivit Legii UTA Găgăuzia privind alegerea Guvernatorului (Başcanului), dacă în primul tur de scrutin niciun candidat nu obţine majoritatea simplă a voturilor cetăţenilor, atunci în termen de două săptămîni se organizează al doilea tur de scrutin cu participarea celor doi candidaţi care au acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur. Aşadar, în caz de necesitate, cel de-al doilea tur de scrutin va avea loc pe 5 aprilie 2015.

Conform rapoartelor de până la 19 februarie, în campania electorală, cel mai mult a cheltuit candidatul independent, Irina Vlah – circa 145 mii lei. Ea este urmată de Alexandru Stoianoglo cu circa 50 mii lei, Ruslan Garbalî – circa 40 mii lei și Nicolai Dudoglo – circa 21 mii lei. Restul candidaților au avut cheltuieli nesemnificative sau nu le-au avut deloc.

You may also like

Comments are closed.

By