FURTUL DE LA BEM. PRIMELE CONSECINȚE sau despre cum îngroapă oamenii lui Filat viitorul copiilor noștri

image

În loc să facă tot posibilul ca să micșoreze măcar declarativ impactul jafului de la BEM, oamenii lui Filat încearcă acum să ne facă să ne împăcăm cu gândul că banii nu-s și că trebuie să strângem cureaua.

Nu mai spun despre faptul că, în general, nu se face nimic pentru a fi pedepsiți hoții (cum să se pedepsească pe ei înșiși ?). Acum vorbesc despre cinismul cu care ni se baga pe gât ideea că bani ca și cum nici nu au fost și ar trebui să uităm de ei…

Povestea cu amânarea participării Republicii Moldova la expoziția de la Milano este hârtiuța de turnesol care ne arată starea reală a lucrurilor din țară.

Motivată prin lipsa de bani, decizia de a anula participarea Republicii Moldova la prestigioasa expoziție, nu e nimic altceva decât un scuipat în fața noastră. Filat și prietenul său născut în Israel, știu la ce mă refer.

Nu voi vorbi aici despre cât de important pentru țară și economie este promovarea produselor moldovenești pe piața europeană. Nu are rost să spun că toată economia se bazează pe PR (au scris-o destul de bine alții pe facebook și bloguri). Nu vreau sa pun accent nici pe faptul că după grandiosul scandal cu furtul miliardului de euro din rezervele țării, unica șansă a Republicii Moldova de a se reabilita în fața partenerilor e să își spele imaginea, măcar și prin a se prezinta bine la asemenea evenimente.

Nu, ideea mea este alta – nesimțirea. Nesimțirea totală prin care oamenii lui Filat ne îngroapă viitorul. Să amâni participarea Republicii Moldova la expoziție motivând că nu ai bani, înseamnă de fapt să recunoști că jaful de proporții cu implicarea unor politicieni a avut un impact devastator. E o recunoaștere publică în fața europenilor că s-a ajuns prea departe. Atât de departe încât nu se mai sfiește nimeni să recunoască acest lucru. Practic, pe pavilionul Republicii Moldova la Milano, Arapu va expedia nu un abțibild cu inscripția ÎNCHIS sau RETRAS, ci RETRAS DIN CAUZA FURTULUI DE LA BEM, murdărind parcă special și mai tare imaginea țării in fața europenilor.

Treziți-vă, oameni buni și nu îngropați viitorul copiilor noștri! Știm că ai voștri stau bine merci, unii chiar din banii furați de la BEM.

Gabriel Călin

You may also like

Comments are closed.

By