Filat & Caravita vor daune morale de milioane de la Ioniţă

a

Fostul preşedinte al Comisiei pentru Buget şi Finanţe, Veaceslav Ioniţă susţine într-o postare pa facebook că Filat & Caravita vor daune morale de 6,5 mil. de lei, după ce a făcut  mai multe dezvăluiri prin care a fost furată Banca de Economii cu implicarea companiei nepotului liderului PLDM, Vlad Filat.

Ioniţă spune că inițial Caravita a solicitat 5.000 lei, iar în instanță au spus ca ”sunt de acord dacă eu îmi voi cere scuze doar pe pagina de Facebook. Au sperat ca poate mă dau bătut. Însă când au înțeles că voi merge mai departe cu judecata, au solicitat suplimentar să achit cheltuielile pentru avocați de 5.000 Euro sau 1.000.000 lei”.

Fostul preşedinte al Comisiei pentru Buget şi Finanţe a menţionat că ieșirile sale publice și deconspirarea altor scheme de fraudare a banilor de la BEM se pare ca i-a scos din sărite. Azi Caravita a solicitat în instanță 5.000.000 lei (!!!) daune morale. La care se adaugă alte 500.000 lei, solicitați direct de Filat.

„Ei speră ca prin sume astronomice de bani solicitate și dosare interminabile să mă ducă la tăcere. Poate mă sperii și mă dau bătut. Nu va merge așa !!! Azi la orele 19:50 merg la Ora Expertizei la Jurnal TV, iar la orele 22:00 merg la Emisiunea Pahomi la Realitatea TV. Discutăm despre BEM !!!”.

Veaceslav Ioniţă a făcut mai multe dezvăluiri cum a fost furată Banca de Economii. În luna septembrie 2014 Ioniţă a făcut publică prima schemă de furt a banilor din BEM prin intermediul acordării de credite compromise. Atunci a prezentat documente confirmative pentru suma de peste 500 milioane lei, însă estima că prin intermediul acelei scheme s-au furat până la 3 miliarde lei.

Însă, ulterior s-a dovedit că prima schemă de furt a fost mai degrabă un antrenament, pe lângă a doua schemă, pe care am descris-o la 29 ianuarie curent pentru portalul moldova24. Prin intermediul creditelor interbancare BEM-Banca Socială, gajuri și plasări de bani peste hotarele țării, din BEM au fost sustrase cel puțin 11 miliarde lei.

La sfârşitul anului 2014 BNM a instituit administrare specială la BEM, Banca Socială şi Unibank ca urmare a tranzacţiilor suspecte din cele trei bănci, iar în februarie curent, compania americană Kroll a venit în Republica Moldova să investigheze fraudele de la cele trei bănci.

You may also like

Comments are closed.

By