Europenii ne repară drumurile, dar nu ca la ei acasă. Penalităţi de milioane de euro pentru companiile care au întârziat lucrările

a

Europenii ne repară drumurile, însă nu ca la ei acasă, iar pentru asta au fost penalizaţi. Ministrul Transporturilor a spus că amenzile pentru neonorarea obligațiunilor contractuale se ridică la 4,2 mil. euro.

„Companiile care au încălcat termenii contractuali au fost penalizate cu 4,2 mil. euro. În prezent avem 1,9 mil euro, restul banilor vor fi reţinuţi pe parcurs”, a precizat Botnari.

Ministrul a spus că la moment au penalizate două companii. Este vorba de firma italiană Toto Construzioni Generali şi Taddei Spa şi Pa&Co, controlată de regele asfaltului din România şi controversatul om de afaceri. Costel Căşuneanu.

Botnari a semnat astăzi o contract de reabilitare a două segmente de drum cu o lungime totală de 30 km de pe traseul Sărăteni-Bălţi în valoare de 36,3 mil. euro. „Lucrările vor dura doi ani şi vor fi executate de compania portugheză MSF”. Potrivit lui, lucrările se vor axa nu doar pe construirea unui drum calitativ, dar şi pe extinderea carosabilului, fortificarea terasamentului. De asemenea, va fi creat un nou sistem rutier, vor fi amenajate intersecţiile, construite sisteme de colectare şi scurgere a apelor subterane şi supraterane.

Ministerul Transporturilor vrea să organizeze licitaţii pentru 16 sectoare de drum

Ministrul Transporturilor intenţionează să organizeze în anul curent licitaţii pentru 16 sectoare de drum cu o lungime totală de 330 km şi o finanţare de 287 mil. euro. Este vorba de sectoarele de drum Bălţi-Sculeni-Făleşti, Hâceşti-Leova-Cahul, Chişinău-Porumbeni-Cimişlia. De asemenea vor fi construite drumuri de ocolire a oraşelor Cimişlia, Comrat, Bahmut şi Sloboizia Mare.

„Pe măsura organizării licitaţiilor vor fi semnate contractele. Pregătim licitaţia proiectărilor pentru încă 500 km de drum, iar ulterior proiectele vor fi propuse băncilor pentru finanţare. Lucrările de proiectare se fac din penalităţile companiilor care nu şi-au îndeplinit la timp lucrările. Lucrările de proiectare vor cota 2,2 mil. euro, iar restul banilor din penalităţi vor utilizaţi la reabilitarea drumurilor”, a precizat Botanri.

Englezii se vor ocupa de selecţia drumurilor regionale şi locale

„Săptămâna trecută a fost semnat contractul cu compania engleză IMC, care se va ocupa cu selectarea drumurilor regionale şi locale, iar în septembrie curent proiectele vor fi propuse Băncii Mondiale pentru finanţare. Drumurile care vor fi selectate trebuie să fie cu o implicaţie socială majoră (către spitale, şcoli, drumurile dintre localităţi)”, a mai spus Botnari.

Majoritatea drumurilor din Republica Moldova nu corespund traficului după parametrii geometrici și nivelul actual de întreținere. Factorii respectivi favorizează situații periculoase în trafic și respectiv la un număr mare de decedați în accidente rutiere în fiecare an, constată într-un document Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

În prezent circa 26% din drumurile naționale sunt în stare bună sau mediocră, 54% în stare rea și aproximativ 20% în stare foarte rea. Iar în perioada 2007 – 2012 au fost reabilitate peste 250 km de drumuri, inclusiv 60 km de drumuri locale, care se află în stare bună și foarte bună. Însă în ceea ce privește drumurile locale situația rămâne critică, numai 22% din lungimea acestora se află în stare bună sau mediocră și restul în starea rea și foarte rea. Aceasta afectează grav accesul populației rurale la serviciile sociale, de învățământ, medicale, precum și accesul la piață

You may also like

Comments are closed.

By