Dudoglo cere SUSPENDAREA postului rus ”Rossia-24”

1427053929_zapret-md

Candidatul la funcția de bașcan al Găgăuziei, Nicolai Dudoglo a solicitat suspendarea retransmisiei postului TV Rossia-24 până pe 5 aprilie 2015, notează gagauzinfo.md.

Dudoglo motivează prin faptul că astăzi, în ziua alegerilor, începând cu ora 7 dimineața, Rossia-24 a reflectat părtinitor desfășurarea scrutinului. Jurnaliștii ruși au numit-o pe Irina Vlah lider în campania electorală și că nu va mai fi nevoie de un al doilea tur de scrutin.

Potrivit lui Dudoglo, Rossia-24 a încălcat, astfel, normele legale ale Codului Electoral al RM și Legea privind alegerile Guvernatorului Găgăuziei.

În acest context, reprezentanții candidatului Nicolai Dudoglo au cerut Consiliului Coordonator al Audiovizualului să suspende retransmisia postului rus până la cel de-al doilea tur de scrutin care ar putea avea loc la 5 aprilie.

Potrivit Legii UTA Găgăuzia privind alegerea Guvernatorului (Başcanului), dacă în primul tur de scrutin niciun candidat nu obţine majoritatea simplă a voturilor cetăţenilor, atunci în termen de două săptămîni se organizează al doilea tur de scrutin cu participarea celor doi candidaţi care au acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur.

You may also like

Comments are closed.

By