14 C
Chișinău
Friday, April 23, 2021

Dodon a depus o sesizare la Curtea Constituţională

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Igor Dodon, liderul PSRM a depus o sesizare la Curtea Constituţională prin care contestă Hotărîrea Parlamenului Republicii Moldova privind desfășurarea ședinței plenare cu ușile închise. Potrivit lui Dodon, decizia majorității parlamentare de a secretiza ședința contravine Constituției.

”Conform Constituției, sunt mai multe articole care presupun foarte clar că orice informație de interes public nu poate fi ascunsă sau secretizată. În opinia noastră ceea ce se întâmplă în sectorul bancar, speculațiile de pe piața valutară, furturile de miliarde de lei, este informație cu caracter public. Scopul este evident – nu se dorește să se afle realitatea, să se cunoască cine au furat miliardele”, a spus Dodon după depunerea sesizării.

Dodon cere ca CC să expună referitor la constituționalitatea hotărârii Parlamentului de a petrece aceste dezbateri cu ușile închise.

Menționăm că în cadrul ședinței din 24 martie a fost audiat raportul comisiei de anchetă privind situaţia pe piaţa financiar-bancară, inclusiv furtul de 13 miliarde de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Socialiștii au refuzat să participe și au părăsit sala de ședințe.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img