Deputații ruși au refuzat să țină un minut de reculegere în memoria lui Boris Nemțov

rusia-duma-de-stat

Propunerea a venit din partea deputatului rus, Dmitri Gudkov. În cadrul ședinței de astăzi, acesta a solicitat colegilor săi din Duma de Stat să țină un minut de reculegere în memoria liderului opoziţiei ruse Boris Nemţov.

Președintele Camerei inferioare a Parlamentului, Serghei Narîșkin a refuzat să includă propunerea pe ordinea de zi , menționând că a expediat deja o telegramă rudelor în care își exprimă condoleanțele.

Astăzi a avut loc prima ședință a Dumei de Stat după omorul lui Boris Nemțov.

nemtov

nemtov2

Amintim că fostul deputat, Boris Nemțov în vârstă de 55 de ani, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal pe 27 februarie, în timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duriţkaia, în vârstă de 23 de ani.

duritcaia

Autoritățile ruse au arestat cinci suspecți pe acest caz – Ramzan Bahaiev, Tamerlan Eskerhanov, Şagit Gubaşev, Anzor Gubaşev şi Zaur Dadaiev – însă, deocamdată, niciunul nu și-a recunoscut vina. Deși, inițial, Dadaiev a spus că este implicat în această crimă, după scurt timp şi-a retras mărturia, afirmând că a fost făcută sub ameninţare.

You may also like

Comments are closed.

By