Cum s-a dat Filat de gol! Caravita și Vlad Filat dau presa în judecată prin același birou de avocați

filat caravita

Portalul de ştiri Realitatea.md este ameninţat cu judecata de către „Caravita Co” şi Vlad Filat, prin intermediul Biroului Asociat de Avocaţi „POPA şi ASOCIAŢII”. Asta după ce Realitatea.md a publicat în categoria „Editoriale şi Opinii” un articol de autor al fostului deputat Veaceslav Ioniţă.

Astfel, pe 25 şi 26 martie, redacţia a recepţionat două cereri prealabile, una pentru apărarea drepturilor şi intereselor „Caravita Co”, iar alta pentru apărarea drepturilor şi intereselor lui Vlad Filat. Documentele sunt semnate de acelaşi birou de avocaţi.

„Prezenta cerere este adresată în legătură cu articolul intitulat „O nouă schemă de delapidare a banilor de la BEM (DOC)„, plasat pe portalul redacţiei Dvs, „Realitatea.md”, rubrica Opinii şi Editoriale // Autor Veaceslav Ioniţă, unde Compania „Caravita Co” SRL este vizată direct prin răspândirea unor judecăţi de valoare ce nu au un substrat factologic suficient şi comportă un caracter defăimător în ceea ce priveşte reputaţia profesională a celei din urmă”, se menţionează în prima cerere.

În legătura cu aceasta, se solicită dezminţirea informaţiei, exprimarea scuzelor de rigoare şi repararea prejudiciului moral şi material cauzat, în cuantum de 5.000 MDL.

În cea de-a doua cerere se face referire la acelaşi material publicat de Realitatea.md la categoria „Opinii şi Editoriale”. Potrivit Biroului de Avocaţi „POPA şi ASOCIAŢII”, publicarea articolului „lezează grav onoarea, demnitatea şi reputaţia profesională a Domnului Vlad Filat”. De asemenea, se solicită repararea prejudiciului moral de 5.000 MDL şi publicarea unei dezminţiri imediate a informaţiei.

Realitatea.md menţionează că în categoria „Opinii şi Editoriale” sunt publicate doar materiale de autor, preluate de pe bloguri, răspunderea pentru informaţiile din această rubrică revenind semnatarilor textelor.

Cu toate acestea, Realitatea.md este gata să se prezinte în proces pentru a-şi apăra poziţia.

Vedeţi în continuare documentele:

sursa: realitatea.md

You may also like

Comments are closed.

By