Cum prosperă afacerea Aeroportul Chişinău a lui Shor

a

Traficul de pasageri a fost de 125,5 mii de pasageri cu 44,4% mai mult în primele două luni ale acestui an faţă de perioada similară a anului 2014, anunță Biroul Național de Statistică.

Cele mai solicitate destinații de către moldoveni sunt Moscova Roma, Milano, Istanbul, Viena și St.Petersburg.

Mai multe companii aeriene din Federația Rusă și UE au anunțat anterior că urmează să intre pe piața aeriană din Republica Moldova, dar deocamdată pe piață a venit Aeroflot, companie aeriană rusească.

Milionarul moldovean, Ilan Shor, președintele Consiliului de Administrație al companiei Avia Invest, care a primit în concesiune, pe termen lung, Aeroportul Internațional Chișinău spunea că are planuri grandioase vizavi de aeroport, intenționând să majoreze fluxul de pasageri de câteva ori în câțiva ani.

Ccompania Avia Invest, care a primit în concesiune pentru 49 de ani aeroportul Chișinău, și-a schimbat de curând proprietarii. Astfel, noul acționar al Komaksavia al cărei proprietar este AviaInvest 95% a devenit compania britanică Team Management LLP, scria newsmaker.md.

Team Management LLP a fost înregistrată la 7 septembrie 2012, iar cu puțin timp înainte de a cumpăra Komaksavia (august anul trecut) compania și-a modificat adresa juridică pe Faringdon Road 49. Inițial figura pe adresa juridică a companiei rusești Esperato, care presta servicii de înregistrare a of shorurilor.

Proprietarii Team Management LLP sunt Dylox United LT din insulile Virgine Britanice și Valtara A.V.V din Aruba (insule care fac parte din componența Olandei). Publicația scrie că nu a reușit să afle cine stă în spatele Dylox United LT, dar în ceea ce privește Valtara A.V.V printre fondatorii acesteia sunt alte off shoruri și străine care sunt reprezentați prin procuri.

Guvernul a decis darea în concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău pe un termen de 50 de ani către Kolomenski Zavod și Habarovski Aeroport în toamna anului 2013. Concesionarii au promis să investească circa 250 de milioane de euro în modernizarea aeroportului. Ulterior, acționar majoritar a devenit Komaks Air, tranzacție înregistrată în ianuarie 2014.

You may also like

Comments are closed.

By