12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

Culmea ironiei! Un moldovean a vrut să treacă Prutul înot să ajungă în UE

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un tânăr care intenționa să treacă înot Prutul, pentru a ajunge în Uniunea Europeană, a fost reținut de către polițiștii de frontieră. Bărbatul de 24 de ani a ales să treacă clandestin hotarul din motiv că nu avea acte de identitate, dar spera să reușească să ajungă mai întâi în România, după care să-și continue drumul în una din ţările europene, în căutarea unui loc de muncă, anunţă Poliţia de Frontieră.

Cazul a fost înregistrat la data de 8 martie, în jurul orei 12.00, informaţia fiind pusă la dispoziția polițiștilor de frontieră din Sectorul Frăsinești de către populația locală, aceștia au anunțat că pe direcția satului Măcărești, spre râul Prut se îndrepta pe jos un bărbat necunoscut. În timpul verificărilor, persoana reținută a declarat că este locuitor al orașului Ialoveni, în vârstă de 24 de ani, iar pentru a a ajunge în zona de frontieră, a apelat la persoane necunoscute care l-au adus cu o mașină de ocazie.

Actualmente investigaţiile privind cazul dat sunt continuate de către angajații Poliţiei de Frontieră, fiind acumulate materialele necesare pentru desfăşurarea acţiunilor aferente în vederea aplicării măsurile impuse de legislaţia naţională.

Republica Molodva beneficiază de regim liberalizat de vize după semnarea de Chişinău a Acordului de Asociere cu UE în vara anului trecut.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img