CU MUSCA PE CĂCIULĂ! Gaburici: Am absolvit mai multe şcoli

a

Premierul, Chiril Gaburici a susţinut un briefing de presă la aeroport în urma vizitei de la Bruxelles. Colac peste pupăză, premierul a fost întrebat de jurnalişti în baza cărui act a fost înmatriculat la facultate.

Gaburici s-a gândit câteva secunde după care a răspuns: “Am absolvit mai multe şcoli si toate acesta date le-am indicat în CV-ul meu. Mai mult decât atât, ieri s-a dat un răspuns mai amplu. Am fost înmatriculat în baza unui atestat de şcoală medie. Haideţi să ne întoarcem la aceste întrebări ceva mai târziu. O să vin să clarificăm întrebările pentru toată lumea”.

Premierul nu a oferit  mai mult detalii eschivându-se de întrebare, părăsind în grabă sala de la aeroport.

Ministrul Educaţiei, Maia Sandu, a confirmat în plenul Parlamentului ca prim-ministrul Republicii Moldova nu a susţinut toate examenele de Bacalaureat, obţinând calificative nesatisfăcătoare cel puţin la două examene.

Maia Sandu nu a putut să ne răspundă de unde are dl Gaburici un act ce atesta studiile generale, în baza căruia a fost înmatriculat la facultate.

Ministrul Educaţiei a spus că Gaburici a fost înmatriculat în trecut la studii superioare la Academia de Studii Economice în baza atestatului de studii medii de cultură generală. Ulterior, în baza aceluiași act a fost înmatriculat la studii la Universitatea Slavonă, direct în anul III cu susținerea diferențelor de studiu.

Antrior, Ziarul de Gardă a publicat CV-ul premierului Chiril Gaburici în care se spune că acesta nu reuşit să susţină examenul de bacalaureat în anul 1995, perioadă în care învăţa la Colegiul Republican de Microelectronică şi Tehnică de Calcul. Cu toate acestea, în 2004, la 28 de ani (!), având deja o funcţie de conducere la Moldcell, actualul premier a obţinut diplomă de studii superioare, absolvind la „fără frecvenţă” Universitatea Slavonă din R. Moldova, instituţie care abia în 2003 primise acreditarea de la Ministerului Educaţiei şi abia în 2005, peste un an de la luarea diplomei de către Gaburici – licenţa.

You may also like

Comments are closed.

By