Copilotul avionului prăbușit în Alpi a cumpărat două autoturisme Audi înainte de tragedie

andreas-lubitz

Andreas Lubitz, copilotul companiei Germanwings, a achiziționat două autoturisme Audi cu doar câteva săptămâni înainte să devină principalul artizan al tragediei din Alpi. Potrivit dailymail.co.uk, unul dintre automobile era pentru iubita lui. Mașinile au fost cumpărate de la o reprezentanță Audi aflată chiar în vecinătatea apartamentului din Dusseldorf în care pilotul a locuit cu iubita. Una dintre ele le fusese livrată cu numai cîteva zile înainte de nenorocire. Potrivit unor informații vehiculate de presa germană și preluate de presa britanică, este posibil ca Lubitz și iubita lui să se fi despărțit.

Mai mulți membri ai clubului aeronautic din Montabaur, localitatea natală a copilotului, spun că Lubitz cunoștea perfect sectorul montan în care a ales să moară și să curme alte 149 de vieți, scrie evz.ro.

Pasionat de zborul liber în planor, Andreas Lubitz a luat primele lecții de pilotaj în clubul aeronautic din orașul natal, Montabaur, care efectua regulat stagii de pregătire în Alpes-de-Haute-Provence, scrie Le Parisien.

„Sunt sigur că Andreas a participat la cel puțin două astfel de stagii cu noi la Sisteron (mică localitate din Alpes-de-Haute-Provence)”, și-a amintit Ernst Müller, membru al clubului aeronautic din Montabaur, citează activenews.ro.
Airbus-A320-crash-site
Totodată, astăzi, cotidianul german Bild scria că Maria W., o însoțitoare de zbor în vârstă de 26 de ani prezentată ca fiind fosta iubită a lui Andreas Lubitz, afirmă că, atunci când a auzit vorbindu-se despre catastrofă, și-a amintit de o frază a copilotului: „Într-o zi, voi face ceva care să schimbe întreg sistemul și toată lumea îmi va ști numele și își va aminti de el”.

Dacă Andreas Lubitz „a făcut asta” este „pentru că el a înțeles că, din cauza problemelor sale de sănătate, marele său vis de a lucra la Lufthansa, ca și căpitan și ca pilot de cursă lungă, era practic irealizabil”, afirmă femeia.

Maria W. explică, de asemenea, că s-a despărțit de Andreas Lubitz „pentru că devenea tot mai clar că acesta avea o problemă”. „În timpul discuțiilor, el devenea violent și striga. Noaptea, el se trezea strigând ‘Ne prăbușim'”, pradă coșmarurilor.

You may also like

Comments are closed.

By