Conturi bancare, terenuri şi întreprinderi bântuie averile lui Formuzal şi Chitoroagă. Procuratura s-a apucat să le caute

a

Mihail Formuzal, başcanul Găgăuziei şi fostul director de la Moldsilva, Ştefan Chitoroagă sunt suspectaţi de fals în declaraţia de avere. CNI susţine că aceştia nu au declarat conturi bancare, terenuri şi întreprinderile pe care le deţin.

„Mihail Formuzal, guvernatorul UTA Găgăuzia, care nu a declarat: un teren pentru construcții, nouă conturi bancare și două cote-părți ale soției de 68% și 25% din capitalul social al unor întreprinderi”, se spune într-un comunicat al CNI.

Potrivit declaraţiei de avere pe anul 2013, Formuzal deţine, împreuna cu soţia sa, o casă de locuit, un apartament, un garaj și alte două imobile. Acesta a avut un salariu de 173 mii de lei şi o pensie militară de 30 de mii.

De asemenea CNI îl mai suspectează de fals în declaraţii şi pe fostul director Moldsilva, „ex-directorul general al Agenției Moldsilva, care a omis din declarație: un venit de peste 11 000 lei, 2 terenuri, 2 automobile aflate în comodat, 7 conturi bancare, cota-parte de 25% într-o societate comercială și 512 acțiuni la altă întreprindere. De asemenea, acesta a declarat în mod eronat 21 de terenuri deținute împreună cu soția, indicându-l ca un teren unic de 8 ha”.

Ştefan Chitoroagă a indicat în declaraţia pe venit că a avut un salariu de 163,4 mii de lei, două terenuri agricole a câte 4 ari, două case de locuit cu o valoare de 295 şi respectiv 320 mii de lei.

CNI spune că dosarele vor fi remise Procuraturii.

Potrivit legislaţiei, falsul în declaraţii se pedepseşte cu o amendă de până la 600 unităţi convenţionale echivalent a 12 mii de lei sau cu închisoare de până la un an cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

You may also like

Comments are closed.

By