Coborârea avionului Germanwings a fost setată manual

a

Datele din transponderul avionului Germanwings care s-a prăbuşit marţi în Franţa arată că cineva a modificat manual altitudinea pilotului automat la mai puţin de 30 de metri, susţine FlightRadar24, relatează DPA în pagina electronică.

„Între 09.30.52 şi 09.30.55 putem vedea că datele pilotului automat au fost schimbate de la 11.500 de metri la 30 de metri”, afirmă joi FlightRadar24, care urmăreşte traficul aerian.

„După nouă secunde, avionul a început să coboare, pilotul automat fiind probabil setat pe modul de coborâre”, a precizat organizaţia.

Zborul 4U9525 a plecat de la Barcelona în jurul orei 10.00 (11.00 GMT), marţi, şi a dispărut de pe radar după aproximativ o oră, zdrobindu-se la impactul cu munţii la circa 165 de kilometri nord-est de oraşul sudic francez Marsilia. Accidentul a provocat moartea tuturor persoanelor aflate la bord.

Datele tranponderului au confirmat anunţul de joi al autorităţilor franceze potrivit căruia copilotul Andreas Lubitz a început manual procedura de coborâre în momentul în care a rămas singur în carlingă şi nu a răspuns atunci când căpitanul şi echipajul au bătut în uşa încuiată.

Datele FlightRadar24 au fost obţinute din răspunsurile automate ale transponderului la solicitările radarului.

You may also like

Comments are closed.

By