Cimentul de la Râbniţa îşi face loc pe piaţa din România

a

Administraţia oraşului Râbniţa s-a întâlnit cu noua conducere şi acţionarii combinatului de ciment, scrie novostipmr.com.

Vitalii Kalin, directorul uzinei de ciment de la Râbniţa susţine că întreprinderea poate funcţiona normal, având la dispoziţie resursele necesare pentru producţia de ciment. „Noii proprietari ai întreprinderii au revizuit contractele de livrare, iar în rezultatul negocierilor au fost obţinute reduceri de 20-50%”.

Reprezentanţii acţionarilor uzinei au spus că în prezent negociază cu calea ferată moldovenească pentru transportarea producţiei pe teritoriul Republicii Moldova, iar în scurt timp cimentul de la Râbniţa va ajunge pe piaţa din România ca urmare a obţinerii permisiunii de livrare a producţiei pe pieţele europene.

Uzina de ciment de la Râbniţa era controlată până la începutul anului curent de milionarul rus Aleşer Usmanov, care a avea în proprietate şi Uzina Metalurgică din aceeaşi localitate.

Combinatul de ciment de la Râbniţa lucrează până acum după standardele GOST, iar piaţa noastră în principal astăzi este piaţa moldovenească. Moldova asimilează aproximativ un milion o sută de mii de tone de ciment pe an. Combinatul a încetacat să iasă pe piaţa Ucrainei, dar evenimentele de acolo nu i-a permis şi se continuă cu o concurenţă foarte strânsă cu fabrica de ciment de la Rezina, care are aceeaşi capacitate de producţie de un milion de tone.

Combinatul de ciment de rând cu uzina metalurgică şi centrala electrică – pe motive artificiale, au fost oprite.

You may also like

Comments are closed.

By